Szolgáltatások részletezése

 

 • Lovaglási lehetőség: Bükkszentkereszten, a Halász lovardában lehetőségünk nyílik a Bükk legszebb erdőinek felfedezésére, lóháton. Kérhetünk a kezdő lovasoknak oktatók által vezetett lovat fél, vagy egy órára, haladóknak pedig csoportos (oktató+vendég) tereplovaglást fél, egy, vagy másfél órára (választható jármódokkal, attól függően, mennyire tudunk lovagolni).

 

 • Biciklizési útvonalak, tárolási lehetőség: Az útvonalak többféle irányban találhatók: lefelé egy aszfaltút vezet az erdőn át Miskolcig, A Halász-tanya felé kavicsos földút vezet (közben a bátrabbak megpróbálkozhatnak feltekerni a Kisdérre, ami egy nagyobb domb csodálatos kilátással [télen ez a sípálya is], ráadásul innen a lovarda is csak fél km-re van), mehetünk szűk kis útakra, vagy a város központjába (itt található a legtöbb bolt, étterem, télen a szánkópálya, templom stb.) esetleg biciklivel eltekerhetünk egy aszfalúton Lófőtisztás és a vele majdnem szemben álló Nagyboldogasszony Kövéhez, vagy lejjebb, ahol egy gyönyörű, hosszú erdős túraútvonalra bukkanunk!

 • Autóbuszjárat: Több autóbusz közlekedik Bükkszentkereszten, a legközelebbi a háztól kb. tíz-tizenöt méterre, de a központban, a Borostyán étteremmel szemben is.

 • Játszótér: A játszótér a házzal szemben, pár méterre található, 3 – 14 éves korig használható. Hintákkal, csúszdával, padokkal, libikókával, mászófával, kötéllétrával, rugós elefánttal és homokozóval felszerelt terület, kerítéssel körbekerítve.

 • Focipályák: a játszótér mögött egy futballpálya is található, a Kisdér előtt pedig egy hatalmas, ülőhelyekkel ellátott pálya.

 • Bevásárlás: Az apartmantól alig egy km-re, a központban vehetünk élelmiszereket, vagy a népszerű Mami ABC-ben, a háztól fél km-re, minden nap nyitva tart!

 • Lófőtisztás: Népszerű turista hely, piknikezésre is alkalmas asztalaival, valamint mellette terül el a nagy fenyőerdő, amely félelmetes kinézete ellenére csodálatos túrahelyet biztosít, télen hóvédett talajt, a könnyű sétákra,  nyáron pedig a legjobb hőmérsékletet, természetesen :)

 • A Boldogasszony Köve: Az egyik legnépszerűbb látogatott hely Bükkszentkereszten. A történet szerint Mária ezen a kövön ült, mikor itt megpihent, a kő formája egy kényelmes székhez hasonlít. Több kő, és padok is vannak a helyszínen, az imák természetesen csodát tesznek ezen a helyen!

 • Halász Farm: A Halász farmon sok állattal találkozhatunk: élnek itt lovak, akik általában a legelőn vannak, vagy dolgoznak, sokszor kiscsikók (2013 nyarán éppen született), szamarak, akiket bátran megsimogathatunk, de az almákat különösen értékelik :) Lakik itt pulyka, aki általában folyamatosan beszél, két kutya, egy komondor, és egy kuvasz, akik a látszat ellenére nagyon kedvesek, némakacsák, tyúkok és kakasok, akik az udvarban rohangálnak, bárányok, akik legelésznek, barátságos kecskék, és nyuszik. Nincs belépési díj, a farmon bármikor körbenézhetünk.

 • Templom: A nemrégen felújított templom a központban van, minden vasárnap tíz órakor szentmisét tartanak, de szinte minden nap van imaóra vagy esti mise.

 • Síelés, szánkózás, lovasszán: Síelni a saját lécünkkel, a Kisdérről, vagy a központban lévő szánkópályáról tudunk. A szánkópálya a központban, a Borostyán étterem mögött van, télen gyakran akkora hó esik, hogy négy szánkópályát is tudunk használni, a leghosszabb a központtól egészen a Bükki erdőkig csúszik. A szánkópályára kutya is bejöhet, csúszhat velünk szánkón, feltéve, ha nem akadályoz senkit. A pályáknak vannak meredek részei is, így ha szánkónk nincs, egy egyszerű nylonzacskó vagy korong is megteszi. Lovasszánkózni bármilyen időpontban tudunk, ha nagy hó van, telefonszámot kérje a szállástulajdonostól!

 • A ház őre: Német juhászkutyánkat Baknak hívják, hét éves, kan kutya. A házat elszántan védi, de a vendégeket nem bántja, napközben a hátsó kertben van.

 • Parkolás: Az ingyenes parkolás biztosított a ház előtti parkolóban!

 • Ivókút használata: A ház mellett lévő ivókút használata ingyenes.